18. maj 2022

Ostuni, Locorotondo

 Menda je Ostuni eno izmed turistično najbolj obiskanih mest v Apuliji in res je bilo videti tako. Turistov je bilo malo več, kot prejšnje dni, a še vedno ne prav veliko. Bleščeča belina mesta vrh hriba je v kombinaciji z modrino Jadranskega morja, ki ga je z zunanjega roba mesta prav lepo videti, je seveda zmagovita kombinacija. Ob tem pa še palače, ozke kamnite uličice, na katere so spretni prodajalci namestili svojo barvito ponudbo, lokalčki s hrano in pijačo, zvoki osamljenih uličnih glasbenikov... Z lahkoto se da kar precej časa zdržat v takem kraju, kljub stopnicam in klancem. Skoraj me je zamikalo, da bi tudi sama podlegla čaru frfotavih oblek, ki jih ponujajo na vsakem koraku, a sem zaenkrat nekako zdržala. Danes je tudi prijetno pihljalo, na trenutke celo malo preveč, tako da je v enem od lokalov obrnilo in skoraj odneslo velike senčnike in so iz varnostnih razlogov začasno zaprli lokal.

Iz Ostunija sva se spustila k morju, a sva globoko modrino, ki se  je zaradi vetra ob obali belo penila in butala ob skale, le od daleč občudovala, občutila (plavala) pa ne.

Ob povratku sva se nenačrtovano ustavila v mestu Locorotondo, ki naju je s svojim videzom od daleč nekako "povabilo", da si ga ogledava. Nič ne zaostaja za bolj slavnimi vrstnicami, le manjše je. Začuda je bilo kljub popoldanski uri odprtih še precej gostilnic in v eni od njih sta naročila nekaj malega, medtem ko sva si kosilo privoščila "doma" na vrtu ob oljki. Soseda Ukrajinca sta že zjutraj odpotovala, tako da sva ostala sama v hiši na samem. 

p.s.: V Ostuni sva obiskala tudi galerijo na trgu, precej slik mi je bilo zelo všeč, a cene so bile strašno visoke. (akril, format 15 x 15 cm 450 eur + davek). Eno od slik objavljam spodaj, nisem niti vprašala za ceno, je pa zelo velika (format in gotovo tudi cena)



 

Locorotondo

Locorotondo


Villanova

Ostuni

Ostuni, katedrala

Ostuni

Ostuni

Ostuni, v daljavi morje

Ostuni




Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

Ni komentarjev:

Objavite komentar

br
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...