12. januar 2014

Rjavčki


Recept za rjavčke sem našla v današnji Odprti kuhinji (avtorica Ana Bulat). Pravzaprav se originalno imenujejo hrustljavi orehovčki, a sem morala ime spremeniti, ker sem jih naredila malo po svoje. V shrambi nisem našla vseh sestavin, ki jih zahteva originalni recept. Moke sem imela premalo, rozin pa sploh ne.

Jajce sem zmešala s 70 g zmehčanega masla in 70 g sladkorja. Dodala sem deset suhih sliv (namesto rozin), ki sem jih prej nasekljala. Pirine polnozrnate moke sem imela slabih 100 g. Primešala sem ji četrt pecilnega praška, 100 g mletih orehov in 50 g kakava. Žlico po žlico sem moknato mešanico vsipala v testo in vsakič premešala. Vse sem delala ročno, brez mešalnika. Na koncu sem primešala še štiri žlice vode, ker se mi je zdelo pregosto.


Z mokrimi rokami sem naredila kroglice, ki sem jih povaljala v mešanici rjavega in vaniljevega sladkorja. Kroglice sem polagala na peki papir in v vsako vtisnila pol orehovega jedrca.



Rjavčke sem pekla 12 minut na 175 stopinj Celjzija. Iz pečice sem jih vzela, ko so bili še čisto mehki, a se je skorjica strdila in malo zahrustala, ko so se čisto ohladili. V sredici pa so ostali prijetno mehki. Boljši so, kot bi lahko sklepali po videzu, je bil komentar. Meni pa se zdijo tudi luštni. Malo so podobni tistim prikupnim vietnamskim čolničkom.



Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

3 komentarji:

  1. Oh, kako lepo jih je zopet videti. Krasni so :). Me veseli, da vam je recept (oz.je bolj služil za inspiracijo) všeč :).
    Pozdravček,
    Ana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oooo, šele zdaj sem seštela ena in ena. Občudujem vaše recepte!!! Pogosto me v nedeljo zamikajo, a mi vedno kaj manjka v špajzi, da sem prisiljena zaviti po svoje. Vaš blog je pa definitivno najboljši in najlepši!
      Lep dan,
      D

      Izbriši

br
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...