24. april 2012

Vse lepe stvari so tri

Potrjuje se stari pregovor. Letos greva že na tretje romanje. Prvič sva pred štirimi leti prehodila 800 km španskega camina, lani sva premagala 740 poti po Franciji, letos gre v tretje. Izbrala sva Portugalsko, oziroma Camino Portugues, dolgo 616 km, s podaljškom do rta Finisterra pa 730 km.
Letalske karte od Benetk do Lizbone za 5. maj so že dolgo rezervirane. Poznemu večernemu prihodu sledi lepa nedelja v Lizboni, ko se bova posebej dobro imela. Kako vem? Ker sva se tako odločila.
V ponedeljek, 7. maja pa začneva slediti rumenim puščicam. Prvih 9 dni bo malo zahtevnejših, ker je treba vsak dan prehoditi najmanj 30 km, ker vmes ni prenočišč. Potem bo pa lažje.
Zakaj sva izbrala prav portugalsko pot? Opisujejo jo kot bolj samotno, zahtevnejšo, zato pa lepo, markirano po naravnem okolju. Pa ljudje ob poti naj bi bili preprosti, a zato še posebej prijazni.Med številnimi možnostmi, s katerimi je prepredena Evropa in so lepo razvidne s fotografije, je "najino" letošnjo izbral F., meni je bilo pa prav. Glavno, da greva. Se sliši preveč obrabljeno, če napišem: Prav veselim se!
Med številnimi Jakobovimi potmi ni težko najti ene po svojem okusu.
Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

10 komentarjev:

  1. Ooo fantastično, super se bosta imela!

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj, kok se bosta mela fino!

    OdgovoriIzbriši
  3. Da ne bo kdo preveč radoveden, kakšen je bil komentar, ki ga je avtorica odstranila, sporočam, da je bil to komentar (vaja), ki ga je napisala sama avtorica in zato tudi odstranila, ker je bila - vaja.

    OdgovoriIzbriši
  4. tole pa ne bo vaja.
    je le sporočilo, da ti bomo dihali (vsaj jaz) za ovratnik
    :-)
    Vso srečo in nič žuljev!
    milena

    OdgovoriIzbriši
  5. Milena, hvala za lepe želje, se že uresničujejo.

    OdgovoriIzbriši

br
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...