20. avgust 2012

Nepremočljiv anorak

Komaj čakam dež. Ne, nimam kmetije in tudi vročina me nič ne moti. "Kriv" je moj anorak, ki me je na zadnji dolgi poti pustil na cedilu, da sem bila mokra do kože, zato sem se odločila za novega. V trgovini Iglu Šport, kjer navadno kupujem take reči, si ogledujem dva, oba pregrešno draga. Pristopi prodajalec, in ko izve, da že imam anorak (Patagonia),  mi ODSVETUJE zapravljanje denarja za novega, pač pa svetuje, kako naj obnovim impregnacijo starega. Najprej ga operemo z blagim pralnim sredstvom, lahko v pralnem stroju, nato pa posušimo. Obesimo v tuš kabino in temeljito pošpricamo z impregnacijskim sredstvom. Posušimo in natančno prelikamo ali pa posušimo v sušilnem stroju, ker šele toplota učvrsti impregnacijo. Naredil je tudi praktični preskus, kako voda pronica v tkanino ali pa po njej odteče, če je impregnacija kakovostna. Kapo dol za takega prodajalca!
Torej sem plačala 13 evrov za impregnacijski sprej in doma postopala po navodilih. Anorak je preskus pod vodovodno pipo že uspešno prestal. Zdaj pa komaj čakam dež.
Oblačilo je treba natančno in temeljito pošpricati.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

2 komentarja:

  1. Kako pa impregniraš pohodne čevlje? Pralni stroj je najbrž prehud oreh zanje....

    OdgovoriIzbriši
  2. Verjamem, da ima tisti prodajalec, ki je meni svetoval glede anoraka, odgovor tudi na to. Jaz bi tekla, da jih očistiš, pošpricaš in posušiš s fenom, če velja isti princip. Dobro, da si me spomnila, da je treba tudi za pohodne čevlje bolje skrbeti.

    OdgovoriIzbriši

br
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...