Češpljeva pita |
Potrebujemo: 25 dag moke, 12 dag masla, 6 dag sladkorja, jajce. Češplje, kakšnih 15 jih bo dovolj.
Z valjčkom prek folije tanko razvaljamo testo do roba pekača in še malo navzgor. |
Medtem ko je mikser delal testo, sem 15 češpelj prerezala na pol in še enkrat na pol te odstranila peške. Tako, to bo nadev.
Okrogel pekač sem namazala z maslom in dno obložila s testom. Prekrila sem ga s folijo in ga prek nje z valjčkom ravaljala do roba pekača in še malo navzgor. Odstranila sem folijo in v krogu tesno naložila koščke češpelj. Pito sem dala v ogreto pečico, naravnala na 30 minut, in šla brat časopis.
Zakaj je treba pa valjati čez folijo? Da se vsaj malo zakomplicira tako enostaven recept, ali je trik v čem drugem?
OdgovoriIzbrišiKako spraviti lepljivo mastno kepo testa v pekač, da bo enakomerno tanko razporejena po vsej površini? Tako. Vse ostane čisto,ni mastnega pulta, valjarja, ne rabiš dodatne moke,... Prek folije lahko testo poravnaš tudi s prsti, povaljaš z okroglim kozarčkom ali čim podobnim. Pita bo enako dobra.
OdgovoriIzbrišiV tretjem stavku ti piše oztrok namesto otrok. Upam, da bom za nagrado dobil košček pite. Mmmmm.
OdgovoriIzbrišiJaojao, včerajšnje je zmanjkalo. Ja, grem pa kar novo delat, nagrada za konstruktiven komentar mora bit!
IzbrišiUf, tri kose za en popravek, odlična je bila ;)
OdgovoriIzbriši