27. september 2012

Ta svet je učenja vreden

Ko prideš na svet, se začneš učiti, no ja, večino časa te učijo, ker si "študijskih smeri" zelo dolgo ne moreš izbirati sam. Najprej se moraš preriniti čez vse šolanje, od osnovnega, srednjega, visokega, marsikdo tudi do doktorskega, vso delovno dobo hodiš na razne seminarje, predavanja in druge dopolnilne učne programe, dokler navsezadnje ne prideš do življenjskega obdobja, tretjega po vrsti, ko se končno lahko svobodno odločaš, kaj se boš učil. Ko ni treba izbirati samo po pameti, pač pa lahko prisluhneš tudi srcu.
Danes je bil sprejem prvošolčkov na univerzi za tretje življenjsko obdobje (UTŽO). Dva ali trije prisotni fantki so dokaz, da ne gre za dekliško šolo. Moto prireditve Ta svet je učenja vreden so si sposodili od Franeta Milčinskega Ježka (Ta svet je pesmi vreden), katerega pesmi so nam odpeli in odrecitirali na koncu programa. Prof. dr. Ana Krajnc, predsednica društva, je pripovedovala o dogodku, ko je težave, s katerimi se društvo srečuje, primerjala s plavanjem proti toku. Švedska kolegica jo je "potolažila", da samo mrtve ribe plavajo s tokom. Med prisotnimi jih danes zagotovo ni bilo, pač pa je bilo nasprotno čutiti veselo pričakovanje pred novimi učnimi izzivi.
Prvošolčki na prvi šolski dan včasih dobijo spominsko darilo, navadno jim ga kupijo starši. Moje (prvo) spominsko darilo ob vstopu v šolo je na zgornji fotki, danes sem si ga kupila tukaj.
Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

1 komentar:

  1. Pru čru črve žru....al kako je šlo?
    Vidm, da je blo plavanje s tokom ali proti njemu včer kr na dnevnem redu. Zanimivo.

    OdgovoriIzbriši

br
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...