27. julij 2013

Obilje bučk

Pečene paprike, polnjene z bučkami in skuto
 Letos, enako kot vsako leto, nam sredi poletja bučke rastejo kot podivjane. Najprej čakaš, da bo prva zacvetela, kmalu zatrem pa jih je naenkrat toliko, da ne veš, kako bi jih porabil. Če kakšen dan nisi dovolj pozoren, ti lahko zrastejo čez glavo. Trenutno jih imam polno košaro, treba si bo izmisliti še kakšen nov način priprave. No, pa poskusimo.
Kaj imamo v hladilniku? Paprike, skuto, kislo smetano, jajca ... dovolj bo.
Najprej nasekljamo čebulo in jo na olju podušimo. Bučke narežemo na trakove, kar z lupino vred. Večjim prej izrežemo peščišča, manjšim jih ni treba. Bučke dodamo čebuli in jih dušimo toliko časa, da spustijo vodo, pustimo, da se tekočina pokuha.
Vmes zmešamo skuto, kislo smetano in jajce. Mešanico vlijemo k ohlajenim bučkam. Če se ti zdi mešanica preredka, lahko dodaš žlico drobtin. Solimo, popramo, dodamo nasekljan peteršilj. Malo pustimo, da se drobtine napnejo.
Paprikam odrežemo pecej in izdolbemo peščišče. Nadevamo jih s bučno mešanico in tesno drugo poleg druge naložimo v naoljen glinast pekač s pokrovom.
Pečemo jih dobro uro na 200 stopinj, vmes malo pokontroliramo in čas skrajšamo ali podaljšamo. Na koncu jih odkrijemo in deset minut pečemo pod žarom.
Ker ne gre, da bi tukaj objavljala nekaj nepreverjenega, sem eno pečeno papriko takoj poskusila. Dobra je bila. Morala sem se premagati, da nisem "poskusila" še druge. 
 Nekako se mi zdi, da bo pasala tudi hladna. Mogoče jutri.



Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

Ni komentarjev:

Objavite komentar

br
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...